Plan je bezoek

Draaidagen voor publiek

 

Het Putter Stoomgemaal organiseert ca. tien draaidagen per seizoen (april t/m oktober), te beginnen met Tweede Paasdag.

Draaidagen 2022

De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur; vanaf 11.00 uur is de machine in werking en draait het scheprad. De vrijwilligers geven u graag een uitleg over de werking van het stoomgemaal. In de schuur staan onder meer miniatuurstoommachientjes. De kinderen kunnen een hulpstokersdiploma behalen. Het gemaal is rolstoeltoegankelijk.

N

Tweede Paasdag: maandag 18 april

N

Nationale Molendag: zaterdag 14 mei

N

Hemelvaartsdag: donderdag 26 mei

N

Tweede Pinkster maaldag: maandag 6 juni

N

Eerste zomer maaldag: zaterdag 2 juli

N

Tweede zomer maaldag: zaterdag 16 juli

N

Derde zomer maaldag: zaterdag 30 juli

N

Ministoomdag: zaterdag 13 augustus

N

Vierde zomer maaldag: zaterdag 27 augustus

N

Monumenten maaldag: zaterdag 10 september

N

Herfst maaldag: zaterdag 24 september

N

Afsluiting maalseizoen: zaterdag 22 oktober

Alvast een voorproefje?

Bekijk dit filmpje

(Groeps)bezoek

Elke woensdagmorgen (maart t/m oktober) zijn de vrijwilligers aan het werk in het stoomgemaal. Uw bezoek wordt ook dan zeer op prijs gesteld.

Educatie

Op zoek naar een leerzame excursie voor uw klas of school? Het stoomgemaal krijgt regelmatig bezoek van basis- en middelbare scholen. De bovenbouw van de basisscholen van Putten bracht in 2021 in het kader van de door Cultuurkust in overleg met de vrijwilligers van het Putter Stoomgemaal ontwikkelde lesbrief, een bezoek aan het stoomgemaal.

Vrijwillige bijdrage

Aan een bezoek aan het Putter Stoomgemaal zijn geen kosten verbonden. Wel wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. In de schuur bij het stoomgemaal schenken de gastvrouwen graag een kop koffie of thee voor u in. Voor de kinderen is er fris.

Wilt u donateur worden van het stoomgemaal? Kijk dan onder het tabblad Stichting & Vrienden voor verdere informatie.

‘Zeer interessant om te zien en te horen hoe zón prachtige oude stoommachine werkt. Het vakmanschap spat ervan af. Ook zeer enthousiaste en heldere uitleg. En vakkundig/ deskundig antwoord op mijn vele vragen. Topattractie! Zegt het voort!’

‘Heel mooi en interessant om oude techniek nog te zien draaien zonder computer techniek. En dat het nog vele jaren nog goed werkt met de nodige vakkennis van toen en nu. Een bezoek echt de moeite waard.’

Benieuwd naar de historie van het stoomgemaal?

Lees hier de geschiedenis