Wij zijn er klaar voor!

 WIJ ZIJN ER WEER KLAAR VOOR

Op 29 februari namen wij, na de winterstop, een aanvang met de voorbereidende werkzaamheden voor het aankomende stookseizoen. Wij hadden niet kunnen bevroeden dat door de korte, maar hevige, vorstperiode er schade was ontstaan aan de installatie. Tijdens het vullen van de installatie bleek dat de leidingen op drie plaatsen waren opengebarsten als gevolg van bevriezing. Ook de hoofdwatermeter was bevroren geweest. Kennelijk was er ondanks het aftappen toch water achtergebleven die deze schade had veroorzaakt. Er was dus meer werk aan de winkel dan verwacht. Met gezamenlijke inspanning is het leidingwerk weer hersteld en de watermeter vernieuwd.

Voorts  werd er ontdekt dat, van de twee flenzen op de condensor die vorig jaar waren gerepareerd, er weer één defect was. Deze is op een zeer inventieve wijze  weer  hersteld. Verder is de gehele instalatie weer cosmetisch onder handen genomen zodat het geheel er weer piekfijn uitziet.

Op 31 maart was het dan zover om te gaan proefdraaien nadat de ketel twee dagen te voren voor het eerst was opgestookt. Nadat er hier en daar nog de normaal te verwachten lekkende koppeling en flenzen zijn aangedraaid is er weer stoom op de machine gezet en konden wij elkaar tevreden aan kijken want de machine draait als een zonnetje.

Wij zijn geheel klaar voor het nieuwe seizoen die aan vangt met de eerste open draaidag op de 2e Paasdag, dus laat de bezoekers maar komen.

Jan Budding

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

U kunt de volgende HTML atributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>