15 oktober: Laatste draaidag van het seizoen

Vrijdag is de ketel opgestookt en tijdens het opstoken hebben we 32 schoolkinderen op bezoek gehad. Dit was een drukke maar gezellige boel. Zaterdagmorgen zijn we om 8 uur begonnen met het opstoken voor die dag. De stoker was ziek, dus onze vaste invaller, de eigenaar van het gemaal, er bij geroepen. Samen met Kees vormde hij het zwarte koor.
De weergoden waren ons goed gezind want het was stralend weer. De eerste bezoekers meldden zich al om 10.15 en het heeft de hele dag goed door gelopen tot 16.00 aan toe. Tijdens de draaidag kregen wij nog bezoek van de trekkersclub uit Soest die een rondrit maakten met hun machines en wij hadden een jaarclub van de Technische Hogeschool Eindhoven als bezoek. Allen afgestudeerde Ir. Elektrotechniek uit eind zestiger jaren. Dat zijn groepen die nog wel eens wat diepgaande vragen kunnen stellen.
Aan het eind van de dag hebben wij de ketel leeg gespuid want in november hebben wij weer de ketelkeuring en kunnen daarna het geheel winterklaar maken.
Wij kijken als vrijwilligers terug op een zeer geslaagd draaiseizoen met veel belangstelling. Dank aan allen die ons bezocht hebben.

Rob Bosman

Zonsopgang 15 oktober

Het spuien van de ketel

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink . Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

U kunt de volgende HTML atributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>