Gulle gever

Op woensdag 18 juli j.l. zijn Willem, Ton, Anton en ondergetekende naar het Mechanisch Erfgoed Centrum in Dronten gereden met 2 auto,s met aanhanger.

De reden daarvan is gelegen in het feit dat onze oud vrijwilliger Kees Hellinga de oude stoom ijsbreker Johannes heeft gekocht en deze afgemeerd bij boven genoemd centrum.

Hij gaat het schip daar geheel reviseren en is tot de teleurstellende ontdekking gekomen, dat de kolengestookte stoomketel fabricaat Hermann Schmidt , helaas niet meer te repareren is en dus moet worden vervangen.

Om de ketel te vervangen door een andere ketel ( nieuw of gebruikt) dient de kolenbunker verwijderd te worden waar echter geschat door Kees nog zo,n 2 ton kolen zit opgeslagen.

Na deze conclusie heeft Kees contact gezocht met Willem met het aanbod dat wij voor het Putterstoomgemaal deze kolen om niets mogen hebben.

Daar hebben wij niet zolang over na hoeven te denken en zijn daarom op bovengenoemde dag naar Dronten gereden om de kolen uit de bunker te halen en naar het gemaal te transporteren.

Op de foto ziet u de mannen druk bezig op deze warme dag met in de bunker Kees en hij had het laag ingeschat het was 1,9 m3 dus dat is ca.3 ton kolen.

Wij willen hier nogmaals onze dank naar Kees uitspreken voor het feit dat hij aan ons heeft gedacht.

Jan Budding

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink . Trackbacks zijn gesloten, maar je kan een reactie plaatsen.

Plaats een reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

U kunt de volgende HTML atributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>