De Parel in de Putter Polder schitterde weer

Zoals al jaren te doen gebruikelijk, zijn wij ook op 2e Paasdag 2018 weer met het stookseizoen gestart.

En zoals de titel al aangeeft schitterde de parel waar zoals wij het gewend zijn

En ondanks het koude gure weer dit jaar (we begonnen met een buitentemperatuur van 3 graden) draaide het gemaal weer voortreffelijk.

Er was dan ook weer hard gewerkt door de vrijwilligers om de installatie, na de ketelkeuring door Loyds en de winterstop, weer gereed te maken voor het komende seizoen.

Toen wij begonnen om de ketel weer op te stoken, naar de vereiste stoomdruk, hadden wij  gezien de weersomstandigheden weinig vertrouwen in een groot bezoekers aantal .Maar dat hebben wij volkomen mis gehad want de eerste geïnteresseerde bezoekers melde zich al om 10.00 uur dat was dus ruim voor de aanvangstijd dat de stoommachine ging draaien.

En al spoedig volgde toen meer bezoekers, zodat wij de gehele dag een gestaagde stroom bezoekers hebben mogen ontvangen.

Zo als gewoonlijk werden de kinderen weer ontvangen met de snoeptrommel van de stoomkabouter waar zij een snoepje mochten uit kiezen, om daarna, als ze dapper genoeg waren, kolen op het vuur konden gooien, zodat zij in het bezit kwamen van het fel begeerde hulpstokers-diploma, wat wij die dag zo’n 30 keer hebben uitgeschreven.

Tot onze verassing kwam een oud medewerker van Lloyds binnen met schenking van een doos met oude stoomboeken en werkelijk een prachtig oud verticale  miniatuur stoomketeltje met machine die nog in onze verzameling ontbrak. Waarvoor nogmaals hartelijk dank

Al met al weer een geslaagde opening van het komende stookseizoen

Jan Budding – stoker van dienst

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink . Trackbacks zijn gesloten, maar je kan een reactie plaatsen.

Plaats een reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

U kunt de volgende HTML atributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>